Sv. Trojica 10A Domžale, Slovenia
070-712-135 info@orka.si

Neguj telo tudi pred spanjem

Neguj telo tudi pred spanjem

Lepo telo je rezultat nenehnega truda in ne boš verjela, vendar je zanj treba skrbeti 24 ur na dan, celo ponoči. Noč ima namreč svojo moč, saj se takrat telo regenerira in spočije ter tako nabere energijo za nov dan. Prav zato je zelo pomembno, da pred spanjem nameniš svojemu telesu posebno nego, ki jo predstavljamo v nadaljevanju.
Privošči si kopel

Najboljše, kar lahko narediš za svoje telo pred spanjem, je kopel s sivko. Sivka te bo namreč sprostila in s tem pomagala, da se sprostijo tudi vse mišice. Za večji užitek dodaj še kamilico, ki bo omehčala kožo in zmanjšala otečenost in bolečine na povrhnjici oziroma v mišičnem tkivu.

Neguj roke

Tudi roke moraš negovati prav tako kot telo. Razlika je le v tem, da obstajajo za roke posebni produkti, zato ti svetujemo, da izbereš vlažilno kremo za roke po svojem okusu in jo naneseš pred spanjem. Tako se bodo vse nepravilnosti do jutra popravile.

Spoštuj svoj vrat

Ko ležiš, mora imeti tvoj vrat pravo in dobro oporo. To pomeni, da mora biti vrat zravnan skupaj s hrbtenico. Ne smeš imeti previsoke ali prenizke blazine, ker se boš zjutraj počutila grozno, nespočito. Izberi blazino, ki se prilagaja tvojemu vratu, sicer bolečine v vratu postale tvoja vsakodnevna težava.

Prižgi dišečo svečko

Nič ni bolj sproščujoče kot dišeča svečka s tvojim najljubšim vonjem. Če nimaš izbranega vonja, si prižgi svečko z vojnem sivke, ki te bo pomirila in pripravila na spanje. Toda ne pozabi je ugasniti, preden zaspiš!

Ogrej center srca

Verjetno si že slišala za masažo s toplimi kamni, ki je zelo draga in si jo lahko privoščijo le redki. Naj te razveselimo, da lahko tudi doma izvedeš to masažo. Vse kar potrebuješ je zaobljen in ploščat kamen (ne prevelik ali pretežak), ki ga najdeš na plaži ali ob rečnem bregu. Proces pa je sledeč:

napolni lonec z vodo in ga postavi na ogenj, da voda zavre
dodaj v vodo rožmarin, pepermint in klinčke
postavi kamen v lonec in počakaj, da se prijetno segreje
ugasni luči, uleži se v posteljo in postavi kamen na prsni koš – med prsi
bodi tiho in se prepusti aromi in toploti kamna – padla boš v globok spanec
Pa lahko noč!
Za jutranji nasmeh izberi pa super samostoječe nogavice .

Add Comment